Oldalsáv

Felnőttoktatás

Ingyenes felnőttoktatás – tervezett képzéseink

Általános információk

Képzéseink megfelelő létszám esetén indulnak!

Érdeklődni a titkárságon lehet.

Jelentkezési lap letöltése.

 

54-522-01 ERŐSÁRAMÚ ELEKTROTECHNIKUS

Esti képzés

Képzési idő: 2 év

34-521-04 IPARI GÉPÉSZ

Esti képzés

Képzési idő: 2 év

A szakma jellemzői, rövid leírása

Az ipari gépész szakember felkészültsége alapján alkalmas a fémmegmunkáló gépek, /eszterga, maró, fúró, sajtoló, stb./ az áramlástechnikai gépek, /szivattyúk, kompresszorok / a hőerőgépek /motorok, kazánok, stb./ üzembe helyezésére, szerelésére, javítására.
Az adott munkahelyen elvégzi a gépek előírt és szükséges karbantartásait, elhárítja a keletkező géphibákat. Munkája során főleg kéziszerszámokkal, esetenként gépekkel is dolgozik.

34-521-06 HEGESZTŐ

Esti

Képzési idő: 2 év

A szakma jellemzői, rövid leírása

A hegesztő szakember különböző eljárásokkal fém alkatrészek, szerkezeti elemek összeépítését, egyesítését, gépalkatrészek javítását, felületi megmunkálását, darabolását végzi. A képzés fő iránya a villamos ív-, a gázhegesztés, és a lángvágás elsajátítása, de képzést kapnak a tanulók más termikus eljárással történő megmunkálásokról,/pl. plazmavágás/ és ezek automatizálásáról is.

34-522-04 - VILLANYSZERELŐ

Esti képzés

Képzési idő: 2 év

A szakma jellemzői, rövid leírása

A villanyszerelő lakó- és középületek, irodaházak, ipari és mezőgazdasági épületek áramköreinek kivitelezését, javítását, felújítását, karbantartását végzi.

Az energiaellátás biztosításával, villamos gépek, készülékek, a hozzá tartozó vezérlések és szabályozások telepítésével, üzembe helyezésével foglalkozik.

Alaptevékenységi körébe tartozik védelmi rendszerek, eszközök szerelése, mérése, ellenőrzése, karbantartása.

Munkavégzése során alkalmazza az elsajátított számítástechnikai, jogi, gazdasági ismereteket és munkavédelmi szabályokat.

34-582-09 - KÖZPONTIFŰTÉS- ÉS GÁZHÁLÓZAT RENDSZERSZERELŐ

Esti képzés

Képzési idő: 2 év

A szakma jellemzői, rövid leírása

A nevezett szakember munkáját nagyfokú önállósággal, kivitelezési tervek alapján, szabványok, előírások szigorú betartása mellett végzi. Ismeri a vízellátási, fűtési és klímatechnikai rendszereket, a hő termelő és kiegészítő berendezéseket, a hő hasznosítás módjait és a tüzeléstechnika alapjait. Tevékenysége során az egyes rendszerek elemeinek összeépítését, összeszerelését, beüzemelését, szabályozást végzi. Feladata lehet meglévő rendszerek javítása, karbantartása, üzemeltetése.

Dunaújvárosi SZC

DUNAFERR
Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

H-2400 Dunaújváros, Vasmű tér 3.
+36 25 413 842
+36 25 403 383
titkarsag@dunaferriskola.hu

H-2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 13.
+36 25 409 821
+36 25 409 821
tagiskola@dunaferriskola.hu